Genoeg is genoeg

Je kan je afvragen… wat is genoeg? Wanneer heb je het hoogtepunt van het hoogtepunt bereikt? Wanneer heb je iets verkregen waar je zo hard naar verlangde of wanneer wil je ergens komaf mee maken omdat het net genoeg is.

Liefde.
Eindelijk heb je hem of haar. Die persoon waarbij je denkt genoeg te zijn. Met genoeg bedoel ik: jezelf. Je houdt je niet in, je leeft hoe je leeft, maar… sowieso pas je je aan.
Op een bepaald moment kom je dan in die relatie waar de sleur ontstaat. Ben jij dan nog genoeg? Heb jij niet je best gedaan? Of ga je extern attribueren? De andere is niet genoeg.

Ruzie.
Dan komt er die ruzie, de strijd om wie gelijk heeft. De sleurdoorbrekende ergernis. Eindelijk zeg je bij jezelf… Of heb je net genoeg van de relatie? Heb je geen voldoening meer? Trap je het af? Is er genoeg water in het vat gelopen en stroomt het nu afwaarts de put in?

Kringloop.
Dan sta je daar. Wat ooit genoeg was, is nu verleden tijd. Het uitkijken naar het volgende geeft al een zekere vrijheid om je weer in de startblokken te zetten. Op zoek naar wat… genoeg is… Je stelt je niet meer te tevreden met net niet.

Het leven is te kort om genoegen te nemen met dat wat je niet gelukkig maakt. Met genoeg stel je niet te hoge eisen (geen machtwellust, geen overdaad, geen dogmatisme, geen heerschappij over anderen, geen…) voor jezelf en je omgeving, want genoeg is genoeg en trop is teveel!

© CArt – 24 januari 2011

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s